Over mij 

Ik ben Yvette en ik schrijf, al sinds mijn jongste jaren. Schrijven is voor mij op onderzoek uitgaan, het avontuur aangaan, me onderdompelen in andere werelden, mensen, maatschappelijke ontwikkelingen en organisaties. Om vervolgens alles wat ik met mijn nieuwsgierige neus tegenkom, in pakkende verhalen en artikelen te gieten. Waarmee ik me in de loop der jaren heb ontpopt tot all round journalist en schrijfster: van reisverhalen, artikelen over lifestyle, gezondheid en spiritualiteit, tot het (ghost)schrijven en redigeren van boeken.

Ik heb van mijn allergrootste hobby’s mijn werk gemaakt: de wereld bereizen, ervaren en beschrijven. Wat ik ondertussen al ruim vijftien jaar doe. Met inmiddels 117 landen op mijn teller heb ik koffers vol avonturen & archieven vol verhalen, foto’s en hotspots verzameld. Met een stroom van publicaties in onder meer de Volkskrant, het Parool, de Telegraaf, vrijwel alle regionale kranten, Metro (waar ik ook een tijd chef Reizen was) en magazines als Lonely Planet, Holland Herald, Flying Dutchman, Happinez, Santé, &C, Grazia, VROUW, Flow, Flair, Libelle, en een eigen maandelijkse feature in het inflight magazine van Kenya Airways. Ook werk ik samen met reisbureaus als travel consultant & destination editor en heb ik reisgidsen geschreven over Kaapstad, Mallorca en Amsterdam.

En naast professioneel reiziger ben ik copywriter en schrijf ik branded content voor zowel magazines, kranten en websites. Als ghostwriter schrijf ik boeken, columns en artikelen, en ik werk als eindredacteur voor verschillende bladen, kranten en uitgeverijen.

In mijn vrije tijd vind je me op de dansvloer, ergens in een tropische setting, muziek luisterend, op de yogamat, een diertje aaiend, of chocola etend. In willekeurige volgorde.